вівторок, 12 лютого 2013 р.

Новий кулінарник

Привіт, зозульки!!!!
Скучилась я за вами!
Як ваш настрій? Як відганяєте від себе хандру? Я щось зовсім розкисла... Настрою 0 ... навіть гуляти з дітками сьогодні не ходила.. якась повна апатія і лінь... Треба чимось рятуватись! Чим? Правильно - СКРАПОМ!!!:) Покажу вам свій новий кулінарник.
Признаюсь чесно, такого творчого запору в мене ще не було (пардон за мою французьку:)). Побачила тканинку в яблучка і відразу виникло бажання зробити з неї обкладинку для кулінарної книжки. Обтянула картон тканиною і все... запор застій на тиждень часу... повернулась до роботи і знову те саме.. ну ніяк не лягав папірчик і декор... Вертіла-крутила, всіх домашніх дістала своїм питанням "як краще?"... але в кінці-кінців  таки домучила і ось що вийшло:

 Дизайн підвішання шармиків від мого чоловіка:  
Червоний бордюрчик від Валі-Sonchyk, що я отримала разом з АТС. Валю дякую!

З обкладинкою розібрались) Тепер слізна історія про те, як я рівняла листки.... Підрізала, підрізала і ще раз підрізала... Так рівняла, що блок став вужчим на 7мм!!!!!!!!!! А обкладинку то вже западло переробляти... Ех прийшлось викручуватись) На просторах нет-у колись давно зустріла таке оформлення так би мовити зав"язки блокноту/записника і відклала собі в голові, що добре було б таке спробувати. От і спробувала) Дійсно, як на мене, це найзручніша застібка кулінарного блокноту - і блокнот закритий, і ручка/олівець завжди на місці і не треба гасати по хаті в пошуках ручки для запису рецепта, котрий тобі хтось диктує по телефону:)) Таким чином я заповнила зайвий простір, що утворився внаслідок моїх рівнянь паперу). Петлі робила з широкої резинки (на яку наклеяла вирізані з залишків тканини яблучка) - і тут знову промах: резинка виявилась затовста і важко потім було клеяти форзаци (густо наливала клею, щоб розмок папір і практично натягувала його довкола резинки, щоб не було пустот.

Розділювачі символічні, без написів. Нехай майбутня господиня сама вирішить, що і де їй краще записувати:) З залишків тканинки повирізала яблучка і понаклеювала де-не-де))

Всього розділювачів 6. 


На задньому форзаці кишенька для вирізок чи інших папірчиків: 

І ще одне фото застібки: 

Ось такий багатостраждальний кулінарник:)
По матеріалах все просто: тканинка не 100% котон, але теж приємна на додит і легка в роботі:), папірчик від WP (стара новорічна колекція-не пам"ятаю назви) та Gltz Design Cashmere Dame, вощений шнурок, шармики, форзаци - перексерений лист від Меліси Френсіс :))) - ну ніяк не ділиться 30х30 на два форзаци А4... прийшлось і тут викручуватись:)
Ну якось так на сьогодні)
Написалась, нажалілась) можна йти кавуськи попити:)
ЧМК вас мої солодкі!

Пи.Си. Реліз Spellbinders до літньої виставки CHA 2013. День 1 Використала ножі

Spellbinders - Fancy Tags Three

18 коментарів:

  1. Дуже класна кулінарна книга!А застібка дійсно кльово виглядає і практично.Дякую за натхнення, бо я теж зараз таке саме діло роблю)))

    ВідповістиВидалити
  2. Ну, не зря мучилась))) Блокнот получился, что надо! Мне нра)))
    Насчет подравнивания блока- я всегда сначала равняю, а потом замеряю обложку, а то, действительно можно промахнуться)) Да и читала когда-то в мк по переплету, что если равняешь канцелярским ножом (а я именно так и делаю:), то меньше 5 мм не стОит отступать- себе дороже будет, т.к. отрезать ровно малюсенький отрезок (1-2 мм) оооочень сложно.
    Наташ, у меня вопрос- как ты вшиваешь разделители?
    А, чуть про "застежку" не забыла- классная идея, удобно и выглядит здорово!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дякую!
      я теж спочатку рівняю, а тут вже після "остаточного" рівняння всеодно захотілось ще трішечки підправити))) от і підправила)
      а розділювачі я просто вклеюю на двосторонній скотч з двох сторін і вони добре тримаються)

      Видалити
    2. Вклеиваешь уже после сшивания блока?

      Видалити
    3. так, після сшивання, але перед проклеюванням) вставляю мій двома книжечками, при тому розділювач роблю на +-2 мм вужчим, ніж всі сторінки.
      Надя Smila пише, що вшиває окремий подвійний лист кардстоку як окрему книжку, а потім склеює ті дві сторінки, що виходить разом і получається такий грубий розділювач. Я так ще не пробувала) мені більше подобається, коли розділювач не дуже грубий.

      Видалити
  3. Як то кажуть "афігєнний" блокнот!!! Просто КЛАС!:) Я спершу незрозуміла як там олівець пристроївся, а тепер все ясно))))

    ВідповістиВидалити
  4. класно вийшло! і не скажеш, що вимучив тебе) гарний)

    ВідповістиВидалити
  5. Такая теплая книжечка получилась. Я бы в ней рецепты только сладостей записывала))

    ВідповістиВидалити
  6. Красивый! Наверное так должно было случиться с подрезкой, нужно же было показать нам такую классную оригинальную застёжку!

    ВідповістиВидалити
  7. Дуже класний блокнотик вийшов! Цікаво так защіпається! Якось спробую цю ідею ;). Я коли в мене нічого не виходить чоловіка дістаю ;), а він кожен раз дивується, що я від нього хоч у ;)
    Рада що тобі знадобились бордюрчики ;)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. ага, мій теж кожен раз пробує втекти від відповідальності, але я його таки домучую)))
      бордюри дуже класні! особливо цей сподобався! тепер хочу такого дироколу:))))

      Видалити
  8. Наташ, классная книга!!! Не даром ты на нее столько времени и сил потратила! Понравилась как ты нашлась с карандашом))Молодчинка. Я пока боюсь делать тканевые блокноты, один делала, но он не мягкий совсем. А хочется пухляш, но вот что для мягкости положить я просто не знаю в швейном магазине не могу купить паралон- там его просто не продают(( А что кладешь?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. дякую! я кладу синтепон
      коли хочу дуже пухлий, то кладу такий як синтепон продається - він досить таки грубий, десь до 0,5см товщиною, а як хочеться меншої пухлості, то просто розділяю синтепон на два шари і даю один шар, получається така "маленька м"якість":)))

      Видалити